Welke gordijnen kies jij?

Bepaal de sfeer in jouw interieur met raamdecoratie

Tijdloos, landelijk, industrieel stoer, chique design of …. De woonstijl die je kiest, bepaalt ook de sfeer in jouw interieur. Raamdecoratie is een belangrijk element dat de woonstijl benadrukt. Wil je dus een bepaalde sfeer in huis creëren? Kies dan de juiste gordijnen. Wij sommen hier een paar woonstijlen voor je op, met bij elk de gordijnen die daar qua sfeer heel goed mee matchen.

Scandinavisch of landelijk

Zowel de Scandinavische woonstijl als de landelijke zijn allebei al jarenlang vaste waardes in de interieurinrichting. Ze zijn zo tijdloos dat ze eigenlijk altijd goed passen bij de trend van het moment. Beide woonstijlen herken je aan het gebruik van natuurlijke materialen, vaak in lichte tinten. Linnen gordijnen passen hier goed bij maar ook in-betweens; transparante gordijnen of vitrage dus. Dat kan in lichte kleuren of met een mooi dessin dat aansluit bij de rest van het interieur. En natuurlijk doen Silva® houten jaloezieën het goed in deze woonstijl. Combineer houten jaloezieën met linnen overgordijnen of in-betweens en je creëert een luchtige, pure sfeer waarin je voelt dat je jezelf mag zijn.

Retro of mid-century modern

Twee weliswaar verschillende woonstijlen maar elk heeft elementen van vroeger centraal staan. Kastjes van Deens design of zitmeubels geïnspireerd op modellen uit de jaren ’60 en ’70. Zowel retro als mid-century modern interieurs combineren goed met andere stijlen; je kunt dus wat natuurlijke, industriële of heel moderne elementen toevoegen als dat past bij jouw sfeer. Verduisterende gordijnen of overgordijnen in donkere tinten staan hier mooi bij. En kijk ook eens naar in-betweens met grote, opvallende designs. Grote grafische vormen doen het heel goed bij deze woonstijlen.

Urban modern en industrieel

Heb jij een voorkeur voor een stoer interieur? Dan spreken de woonstijlen urban modern of industrieel je vast aan! Beide herken je aan het gebruik van harde materialen zoals staal en beton. Daarbij combineert hout heel goed en dikke gordijnen zoals velours of gevoerde gordijnen. Materialen die wat natuurlijk tegenwicht bieden en zorgen voor een betere akoestiek in de vaak harde ruimtes. Maar ook Toppoint Duette®Shades of plisségordijnen zijn hier een goede keus. Deze raamdecoratie oogt namelijk strak maar door de gordijnstof en de vouwen dragen ze bij aan een betere geluidsdemping. Wil je de strakke stijl ook voor het raam laten terugkomen? Kies dan voor de Versus® gordijnen; superstrak, heel erg stijlvol en ook geschikt voor de hoge ramen van lofts en industriële ruimtes.

Chique design

Een interieur met chique design herken je aan het gebruik van luxe materialen, slimme gadgets en vaak gecombineerd met een wat strakkere inrichting. Bij die slimme gadgets past natuurlijk ook slimme raamdecoratie. Zoals de Versus® gordijnen; een 2-in-1 wavegordijn. Die combineert sfeer met praktisch nut. Het is namelijk een in-between met lichtdichte lamellen ineen. Door de wave-confectie heeft de gordijnstof strakke plooien. Wil je toch iets zachters qua uitstraling als tegenhanger van het strakke interieur? Combineer dan aluminium jaloezieën met transparante gordijnen of in-betweens.

Eindeloos veel keus in raamdecoratie

Het is de combinatie van raamdecoratie die de sfeer in het interieur benadrukt. En bij MrWoon hebben we daarin eindeloos veel mogelijkheden. Zo zijn overgordijnen er in meer dan 1.200 soorten, kunnen veel gordijnen gevoerd worden als ze verduisterend moeten zijn en is er vrijwel oneindig veel keus in transparante gordijnstoffen. Voor in-betweens, plissés en veel meer.

Advies voor jouw interieurkeuze? Vraag het onze interieurstyliste!

Aan het aanbod zal het niet liggen, maar misschien dat de keus zo overweldigend is dat je niet meer weet wat het beste past bij jouw interieur. Vraag dan een interieurstylist om advies. Ze staan voor je klaar bij Verfland Interiors in Hasselt. Maak een afspraak en ze helpen je graag de gordijnen te kiezen die de sfeer en woonstijl van jouw keus onderstrepen.

Gepubliceerd op: 8 september 2020

Interessant? Deel dit artikel

Misschien ben je ook geinteresseerd in deze blogs: